Rozuzlenie únosu spred troch rokov? Jeden z obžalovaných vypovedal o podrobnostiach

Kým jeden z kumpánov podrobne popisuje únos, ktorého obeťou pred takmer troma rokmi bola Andrea Vlčeková, jeho dvaja spolupáchatelia tvrdia, že sú nevinní.

03.08.2019 13:36
súd, únos, obžalovaní Foto: ,
Dvaja z trojice obžalovaných, Vojtech O. (v strede) sa k únosu Andrei priznal, Mladen D. zo Srbska (vľavo) a Jozef P. tvrdia, že s tým nemajú nič spoločné.
debata (6)

Ako zmizla Andrea Vlčeková v decembri 2016? Pred Okresným súdom v Trnave o podrobnostiach v piatok vypovedal obžalovaný Vojtech O. Jozef P. a Mladen D., ktorí sa tiež zodpovedajú z únosu, však vinu popierajú. Miroslav Vlček, ktorý si mal únos exmanželky objednať, si už odpykáva dvanásťročný trest.

Vojtech O. únos popísal podrobne. Pred súdom povedal, že na únos si ich mal najať Vlček, s ktorým sa viackrát stretli. „Dohodli sme sa na presnom čase vykonania tohto trestného činu. Na základe jeho inštruktáže sme sa dohodli, že budeme sledovať denný režim Vlčekovej. Sledovali sme ju viackrát,“ vysvetľoval.

Vlčekovú uniesli 13. decembra 2016 spred materskej školy v Hlohovci. Vojtech O. jej povedal, aby si sadla do auta. „Pochopila situáciu okamžite. Mladen D. ju ťahal dozadu, len ťahal, ale nebil ju. Prešplhala sa na zadné sedadlo, keď videla, že si k nej sadá ďalší z nás, zakričala o pomoc. Neboli sme ozbrojení, ani zamaskovaní,“ pokračoval Vojtech O.

Ďalej popísal, ako Vlčekovú priviezli k Vlčekovi do hangáru jeho firmy. „Pri dverách mi Vlček povedal: Ja ešte zostanem pri tej k… a o chvíľu som Andreu počul kričať,“ dodal. Z jeho výpovede ďalej vyplýva, že Vlček mal ženu priviazať reťazou o stoličku a nútiť ju podpísať prázdny papier.

Jozef P. a Mladen D. sa však na súde snažili výpoveď Vojtech O. spochybniť.

O manželstve Vlčekovcov vypovedala aj mama Andrey Vlčekovej. Povedala, že sa stará o vnúčatá, nik z otcovej rodiny sa o ne nezaujíma. Pred únosom bol Vlček vo väzbe pre ekonomickú kriminalitu. „Chodili k nej (Vlčekovej, pozn. red.) kadejakí z Trnavy, Nitry, platila za neho dlhy, musela predať pozemok, nemala už z čoho platiť,“ vypovedala matka. Vlčeková mala svedčiť proti manželovi, keď ho však v novembri 2016 prepustili z väzby, strach sa zmenil na hrôzu. „Celý mesiac chodil po úradoch a katastroch a zisťoval, čo všetko predala,“ povedala matka. Vojtech sa žene priamo pred súdom ospravedlnil. „Sľubujem, že či už vonku alebo vo väzení, dopátram sa k informácií, ktorá pomôže nájsť vašu dcéru,“ obrátil sa k nej.

Vlček už krátko po únos tvrdil, že o incidente nič nevie. Naopak, vinil svoju bývalú manželku, že popredávala po eure majetky, ktoré na ňu prepísal ešte pred väzbou. Noví majitelia potom mali majetky predať za vyššie sumy a zisk si vraj podelili. Stále trvá na tom, že manželku nedal uniesť a podľa neho sa niekde skrýva.

Polícia však pracuje s verziou, že Vlčeková už môže byť mŕtva.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #únos