Pálil marhuľovicu, zhoreli dve strechy

Škoda vyše 100-tisíc a zničené strechy na dvoch rodinných domoch. Taký je účet za nepozornosť muža z Maduníc pri pálení marhuľovice.

06.08.2019 18:26
požiar, strecha Foto:
Polícia začala trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia.
debata (9)

Požiar ohlásili okolo 15. hodiny. "V tom čase boli v susednej obci Drahovce nasadené dve cisterny na hasenie požiaru trávy, takže dokázali doraziť na miesto do piatich minút,“ opísal situáciu Martin Krajčovič, vedúci oddelenia operačného riadenia Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave. Dodal, že veliteľ zásahu si vyžiadal ďalšie hasičské jednotky, a tak nakoniec v Maduniciach zasahovali hasiči z Hlohovca, Piešťan, Trnavy a pomáhali aj dobrovoľníci z Maduníc, Drahoviec, Veľkých Kostolian a Vrbového. Museli ochladzovať aj tretí rodinný dom, aby sa požiar nerozšíril.

Záchranná zdravotná služba ošetrila majiteľku jedného z domov, ktorej prišlo nevoľno.

Príčinu požiaru objasnila polícia na sociálnej sieti. Podozrivý muž varil v prístavbe rodinného domu marhuľový kvas. Kotol však nechal bez dozoru a pravdepodobne v dolnej časti vypadla rúra ústiaca do komína. Oheň sa potom rozšíril na strop a strechu prístavby, zasiahol aj susedný obývaný dom.

Polícia začala trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Ako dodala na facebooku, za "takýto skutok je v zmysle zákona možné uložiť odňatie slobody na dva až päť rokov“.

Podľa hasičov škoda bude vyčíslená najmenej na 110-tisíc eur. Okolnosti súvisiace s nelegálnou výrobou alkoholu už preveruje Finančná správa.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #pálenie