Školák Oliver je jubilejným návštevníkom zoo v Košiciach

Návšteva košickej zoologickej záhrady priniesla Oliverovi Eliášovi zo Spišskej Novej Vsi spolu s otcom Rastislavom veľké prekvapenie. Po prekročení vstupnej brány zistili, že sa školák stál 200-tisícim návštevníkom. Vlani túto hranicu prekonali až v druhej polovici septembra.

27.08.2019 17:27
debata (2)

Video: Košická zoologická záhrada v utorok privítala svojho dvestotisíceho návštevníka. Stal sa ním školák Oliver zo Spišskej Novej Vsi. Čo ho najviac potešilo?

Video

„Prišiel som sa pozrieť na vtáky a vodné živočíchy, tie ma zaujímajú najviac. Rád si tiež pozriem aj tučniaky a ostatné zvieratá,“ prezradil Oliver, pre ktorého návšteva košickej zoo nebola prvou a tento rok absolvoval aj návštevu spišskonovoveskej, aj bojnickej. Od riaditeľa Ericha Kočnera aj primátora Košíc Jaroslava Polačeka dostal upomienkové predmety a jazdu off-road vozidlom po areáli zoo, spojenú s prednáškou o jednotlivých zvieratách.

„Milo sme prekvapení, nezvykneme niečo vyhrávať, takže mňa aj syna to potešilo. Máme v Košiciach babku, ja som sa tu narodil a prišli sme si užiť ešte posledné dni prázdnin. Máme veľmi radi vtáčiky a rybičky, takže sa ideme pozrieť, čo pribudlo,“ uviedol Oliverov otec Rastislav. Riaditeľ zoo Erich Kočner je s tohtoročnou sezónou nadmieru spokojný, potešila ho najmä návštevnosť v júli.

„Do zoo prišlo tento mesiac 58-tisíc ľudí, čo je najviac od otvorenia zoo v danom mesiaci. Celkovo celé leto bolo silné,“ konštatoval Kočner, ktorého teší, že métu 200-návštevníkov prekonali ešte koncom školských prázdnin.

„Pokiaľ sa na jeseň nestane nič mimoriadne, tak tohtoročná sezóna bude jedna z najúspešnejších, ak nie najlepšia v histórii našej zoologickej záhrady,“ doplnil riaditeľ. Doplnil, že ročne navštevuje zoo 210– až 215-tisíc ľudí, rekordom bolo počet 234-tisíc návštevníkov. Vlani privítali 200-tisícového návštevníka až 20. septembra – a tiež to bolo o mesiac skôr ako v roku 2017. Zoologická záhrada Košice sa v posledných rokoch zaradila medzi významné turistické ciele východného Slovenska. Dvestotisícovú hranicu návštevnosti prvý raz prekonala v roku 2013.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ZOO Košice