Namiesto húb našiel granáty a míny, výbuch bol nevyhnutný! Pozrite si video

Hubár v katastri obce Svidnička, v okrese Svidník, našiel v lese väčšie množstvo munície. Nález oznámil na číslo 158 a na miesto sa dostavil policajný pyrotechnik. Ten musel časť munície, ktorá nebola schopná prevozu zneškodniť na mieste. Zvyšnú časť previezli na zneškodnenie do vyhradených priestorov.

04.09.2019 15:40
debata

VIDEO: Pozrite si odstrel hubárom nájdenej munície v lese v katastri obce Svidnička, v okrese Svidník.

Video

Pyrotechnik určil, že sa jedná konkrétne delostrelecký granát 100 mm – 1 ks, delostrelecký granát 85 mm – 2 ks, delostrelecký granát 76 mm – 3 ks, delostrelecká mína 81 mm 8 ks, delostrelecká mína 82 mm – 7 ks, ručný granát vzor 39 – 1 ks, ručný granát vzor 33 – 1 ks, ručný granát vzor 42 – 1 ks a puškový granát 1 ks.

V tejto súvislosti Polícia SR upozorňuje: „Nález munície má naozaj zmysel ohlásiť, nakoľko v minulosti sa už vyskytlo veľa prípadov usmrtení a vážnych zranení pri neodbornej manipulácii s ňou. Munícia je vždy políciou dôkladne zabezpečená a za prísnych bezpečnostných opatrení prevezená na najbližšie vhodné miesto a následne zničená. Ak hrozí riziko, že pri prevoze by mohlo dôjsť k jej detonácii, zneškodňuje ju pyrotechnik na mieste.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Svidník #polícia SR #nevybuchnutá munícia #pyrotechnik