Strach v centre Bratislavy. Šéf mestskej polície: Je to o alkohole a agresivite

V pondelok v noci útočil na Obchodnej ulici len 17-ročný Tomáš P., na mieste boli ako prví štátni policajti. Dôvod? Nová stanica mestskej polície v tom čase nebola v prevádzke, chýbajú jej policajti. Náčelník Mestskej polície v Bratislave Marek Gajdoš pre TV Pravda porozprával, čo je za ďalším útokom. Gajdoš je bývalý vyšetrovateľ kauzy Gorila.

06.09.2019 06:00
debata (67)

VIDEO: Náčelník Mestskej polície Marek Gajdoš tvrdí, že problémom nie je lokalita, ale alkohol, ktorý sa na Obchodnej ulici konzumuje. Práve ten môže viesť k zvýšenej agresivite ľudí.

Video

„Nie je možné, aby sme mali v centre mesta policajtov nepretržite,“ povedal pre TV Pravda Marek Gajdoš, náčelník Mestskej polície Bratislava. Problém podľa neho nie je v časti mesta, ale v mentalite ľudí. Práve Obchodná ulica je podľa neho lokalita, kde sa koncentrujú ľudia, ktorí v určitých časoch požívajú alkohol. Zároveň však priznal, že na to, aby mohla mestská polícia fungovať vrámci uznávaných štandardov, potrebujú takmer dvojnásobok mestských policajtov. Aké sú ďalšie dôvody stavu a aké riešenia? Pozrite si vo videu TV Pravda s Gajdošom.

K fyzickému útoku došlo tento týždeň v pondelok po 22. hodine. Poškodeného 29-ročného muža napadol 17-ročný Tomáš P. Udieral ho päsťami a keď napadnutý spadol na zem, kopol ho do hlavy. Incident zachytila kamera, video zverejnili policajti na sociálnej sieti. Útočník následne utiekol smerom na Poštovú ulicu, z miesta činu ho odtiahli ďalšie dve osoby. Napadnutý muž zostal ležať na zemi.

VIDEO: Pozrite si ako došlo k poslednému útoku na Obchodnej ulici.

Video

© Autorské práva vyhradené

67 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Obchodná ulica #mestská polícia