Požiar skladu v bývalom areáli automobilky v Trnave je pod kontrolou

Požiar v sklade bazénovej a dezinfekčnej chémie v Trnave už majú hasiči pod kontrolou. Pomocou evakuačného autobusu bolo do priľahlej základnej školy evakuovaných zhruba 90 obyvateľov z okolitých príbytkov. Pri udalosti sa zatiaľ nikto nezranil, informoval o tom Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) na sociálnej sieti.

25.09.2019 19:33 , aktualizované: 23:34
debata (7)

VIDEO: Pozrite si mohutný požiar chémie v Trnave.

Video

„Uskutočňovali sa kontrolné merania chemického laboratória, ktoré nenamerali žiadne hodnoty, ktoré by ohrozovali život,“ povedal veliteľ zásahu Takáč. Meranie prebieha od samotného začiatku zásahu. „Tak na samotnom mieste požiaru, ako aj v celej Trnave a blízkom okolí. Ľudia boli vyrozumení, aby si pozatvárali okná a zbytočne sa nezhromažďovali,“ doplnil veliteľ zásahu.

V sklade sa počas požiaru nachádzalo zhruba 10 návesov so sudmi s chemikáliami, ktoré sa vplyvom tepla začali roztápať. Hasičom sa všetky unikajúce chemikálie podarilo zaliať penou a zabrániť ich ďalšiemu rozšíreniu. V najbližších hodinách je naplánovaný požiarny útok penou, ktorou sa hasiči pokúsia zaliať celý objekt a požiar lokalizovať, informovali o tom hasiči na sociálnej sieti.

Na miesto prišla aj ministerka vnútra Denisa Saková. „Zasadol krízový štáb zložený zo zástupcov Hasičského a záchranného zboru, polície, zástupcov mesta a zástupcov okresného úradu Trnava,“ informovala ministerka na sociálnej sieti.

Pri požiari zasahovalo 60 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, osem cisterien, jedna výšková technika, jeden ekologický automobil a jeden evakuačný autobus HaZZ. Podľa informácií z prezídia sa nikto nezranil.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Trnava