Pre silný vietor spadlo v Bratislave desať stromov, odtrhlo aj strechu

Silný vietor v hlavnom meste v pondelok zatiaľ spôsobil pád desiatich stromov. Povedala to pracovníčka Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

30.09.2019 12:55 , aktualizované: 18:25
debata (1)

VIDEO: Silný vietor v pondelok komplikoval situáciu v hlavnom meste. Bratislavskí hasiči odstraňovali popadané stromy a strhnuté strechy. Pozrite si zábery z mestskej časti Podunajské Biskupice.

Video

„Na Podunajskej ulici je odtrhnutá strecha,“ doplnila. Podľa informácií z Operačného strediska HaZZ došlo k pádu striech aj na Budovateľskej a Karadžičovej ulici.

Silný vietor strhol aj vlajku zo stožiara pred parlamentom, ktorého vztýčenie inicioval predseda parlamentu Andrej Danko (SNS).

Na Štefánikovej ulici spadol strom na trolejové vedenie

Na Štefánikovej ulici v Bratislave spadol pre silný nárazový vietor strom na trolejové vedenie. Upozorňuje na to Dopravný podnik Bratislava s tým, že trolejbusové linky 207 a 212 sú odklonené.

„Úsek Hodžovo námestie a okolie sme museli odpojiť od elektriny a trolejbus 6857, žiaľ, blokuje križovatku na Hodžovom námestí. Hasiči sú už na mieste,“ priblížil dopravca. Linky 207 a 212 sú podľa DPB odklonené cez Šancovú a Legionársku na Záhradnícku ulicu.

Konár prerazil čelné sklo autobusu

Silný vietor v Bratislave komplikuje situáciu v MHD. Pre popadané stromy sú niektoré úseky neprejazdné alebo je cez ne obmedzený prejazd. Jedna z najvážnejších situácií sa stala na linke 29, kde konár stromu prerazil čelné sklo autobusu. Zaobišlo sa to bez zranení.

Dopravný podnik Bratislava na sociálnej sieti upozorňuje na neprejazdnosť Devínskej cesty pre spadnutý strom. Linku 29 bude dopravca zrejme presmerovávať cez Dúbravku. Spadnutý strom blokuje aj vjazd do petržalského Ovsišťa. Linka 98 preto Ovsište neobsluhuje. Zo zastávky Ekonomická univerzita pokračuje rovno po Dolnozemskej ceste.

Silný vietor spôsobil komplikácie aj na Račianskej, kde bola na istý čas pozastavená doprava električiek. Jednej z električiek sa totiž do zberača zamotala igelitová taška. Pre spadnutý kábel nepremávali autobusy 31 a 94 cez Blumentál a na Štefánikovej spadol strom na trolejové vedenie. V týchto úsekoch už však bola MHD obnovená.

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #vietor #DPB