VIDEO: V košickej nemocnici horelo, za oheň môže asi skrat

Evakuovať 31 ľudí museli hasiči zo štvrtka na piatok z 9. poschodia košickej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP). Horieť začalo svetlo nad výťahovými dverami a následne došlo k vznieteniu liatej podlahy.

25.10.2019 10:02 , aktualizované: 15:00
debata (1)
VIDEO: Pozrite si, aké škody napáchal požiar v Košiciach.
Video

„Požiar zaznamenala elektrická požiarna signalizácia a uhasil ho náš zamestnanec hasiacim prístrojom. Tlenie podlahy však spôsobilo zadymenie, preto boli privolaní aj hasiči,“ povedal v piatok predpoludním Ivana Vaněková, hovorkyňa UNLP.

Na 9. poschodí sú kliniky ORL, chirurgie hlavy a krku a I. stomatologická klinika. Podľa hovorkyne k ohrozeniu života pacientov i personálu nedošlo, no previezli ich na nižšie poschodia. Požiar vznikol na dverami nepoužívaného výťahu, ktorý by mali na budúci rok zrekonštruovať.

„Požiar spôsobil len malé škody, poškodený je asi štvorcový meter podlahy a dvere výťahu, ktorý je odstavený. Momentálne pracujeme na odstránení následkov požiaru, teda prebieha oprava, dezinfekcia a hygienická maľba. Po týchto prácach budú pacienti prevezení späť na deviate poschodie,“ doplnila Vaněková.

V nemocnici zasahovalo dvadsať hasičov, ktorí evakuovali dokopy 25 pacientov, päť zdravotných sestier a lekárku. Tlenie podlahy spôsobilo silné zadymenie, a tak hasiči museli použiť dýchacie prístroje, aby priestor dôkladne vyvetrali.

„Ošetrili sme päť sestričiek. Podali sme im kyslík, pretože sa nadýchali splodín horenia,“ spresnil operačný dôstojník košických hasičov.

Zásah v priestoroch nemocnice im trval takmer tri hodiny.

Pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru je elektrický skrat, no skúma to ešte zisťovateľ príčin požiarov. Spôsobená škoda je vyčíslená približne na sto eur.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #požiar #Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura