Špeciálne vozidlo umýva odpadkové kontajnery. Pozrite si video

Viac ako 300 smetných nádob na komunálny odpad s objemom 1100 litrov nachádzajúcich sa v blízkosti bytových domov podstúpilo dezinfekciu. Na pomoc si v Dubnici nad Váhom zapožičali špeciálne vozidlo.

03.11.2019 08:00
debata (5)

VIDEO: Pozrite si, ako prebieha samotné čistenie kontajnera. Koho by napadlo, že je na to špeciálne vozidlo? Auto je vlastne taká pojazdná umývacia linka.

Video

Ako sa čistí taký kontajner mohli vidieť občania mesta Dubnica nad Váhom. V druhej polovici októbra zamestnanci Technických služieb vykonali v meste dezinfekciu veľkých smetných nádob.

Čistenie 1100-litrových kontajnerov prebiehalo pomocou umývacieho auta zapožičaného z Nitrianskych komunálnych služieb, ktoré smetnú nádobu prostredníctvom vysokotlakových tryskov zbavilo nečistôt a dezinfikovalo.

„Umývacie auto sme zapožičali práve pre jeho efektívnu a ekologickú prácu. Pri čistení sú mycie hlavy vnorené do vnútra nádoby, čím sa zabezpečí jej kvalitné umytie predovšetkým na jej dne, kde je najviac nečistôt,“ priblížil viceprimátor Tomáš Truchlý s tým, že samotné čistenie jedného kontajnera umývaciemu autu trvalo 20 sekúnd.

„Zamerali sme sa najmä na najviac znečistené kontajnery v lokalitách bytových domov, nakoľko najväčším pôvodcom znečistenia je komunálny odpad z domácností,“ uviedol riaditeľ Technických služieb mesta Gabriel Zelei s tým, že dezinfekcia smetných nádob sa v Dubnici uskutočňuje v pravidelnej ročnej periodicite.

Čistením kontajnerov tak mesto zabezpečuje nielen čistotu a elimináciu zápachu, rovnako prispieva aj k udržiavaniu hygienického štandardu. Mesto bude v umývaní menej znečistených smetných nádob pokračovať naďalej.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #Dubnica nad Váhom #kontajnery na odpad