Na Hlavnom námestí v Bratislave už stojí 14-metrový vianočný stromček

Na Hlavnom námestí v Bratislave stojí oddnes vianočný stromček. Je to 25 rokov starý, 14 metrov vysoký a 1300 kilový smrek obyčajný a mestu ho podaroval obyvateľ z mestskej časti Rača. Informoval o tom hovorca Bratislavy Peter Bubla s tým, že strom rozsvietia na začiatku Vianočného hlavného trhu. Ten sa bude konať od 22. novembra do 22. decembra.

31.10.2019 13:40
debata (18)
VIDEO: Pozrite si, ako na Hlavnom námestí v Bratislave vztýčili 14-metrový vianočný stromček.
Video

Hlavné mesto prichádza tento rok s novým konceptom trhov, ktorý je zameraný na kvalitné, ekologické, bezpečné, ale i vizuálne atraktívne gastronomické podujatie so sprievodným kultúrnym programom. V novom prevedení preto bude aj usporiadanie stánkov a absolútnou novinkou má byť „zero waste“, čiže snaha predchádzať vzniku odpadu a tiež znižovať množstvo komunálneho odpadu. Používať sa majú výlučne vratné poháre a kompostovateľné ri­ady.

Tohtoročnou novinkou vianočných trhov bude aj nové priestorové usporiadanie predajných stánkov. Na Hlavnom námestí budú komerčné stánky, na Františkánskom námestí bude pódium so sprievodným programom. „Všetky novinky majú za cieľ priniesť na trhy pozitívne zmeny,“ poznamenal Bubla.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #vianočné trhy #Hlavné námestie #vianočný stromček