V Košiciach sa zrazil osobný vlak s lokomotívou. Pozrite si video

Košickí hasiči momentálne zasahujú pri zrážke motorového vozňa a lokomotívy, ku ktorej došlo vo štvrtok popoludní na železničnej stanici Košice-Staré Mesto. Následkom nehody sa osobný vlak vykoľajil.

07.11.2019 15:46 , aktualizované: 17:30
debata (4)

VIDEO: Ako došlo ku zrážke? Pozrite si k udalosti video TV Pravda.

Video

Informovalo o tom Prezídium hasičského a záchranného zboru na sociálnej sieti s tým, že dve osoby utrpeli zranenia rôzneho charakteru. V osobnom vlaku bolo v čase udalosti približne 50 cestujúcich, ktorí sú mimo ohrozenia a evakuovaní na železničnej stanici.

Podľa hovorcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáša Kováča došlo k stretu osobného vlaku (Os) 6420 s posunovacím rušňom, a to zhruba o 14.13 h na takzvanom odchodovom zhlaví železničnej stanice Košice. Osobný vlak smeroval z Košíc do Moldavy nad Bodvou.

„Po tomto strete sa vykoľajil jeden z vozňov, ktorý zostal na kolesách, ale mierne naklonený. Vlakvedúci a jeden cestujúci boli ošetrení privolanou rýchlou zdravotnou pomocou, boli ľahko zranení. Dychová skúška bola pri rušňovodičovi negatívna. Príčina nehody sa vyšetruje,“ povedal pre s tým, že sa uvažuje o viacerých možnostiach.

V súvislosti so zrážkou ZSSK odriekla okrem Os 6420 aj Os 6423 a Os 8811. Autobusovou náhradnou dopravou nahradili Os 6424 a Os 6427.

Hasiči po vyslobodení cestujúcich museli počkať, kým pracovníci železníc neodpoja troleje od elektriny. Až potom mohli začať s odstraňovaním havárie.

„Ťažko odhadnúť, ako dlho potrvajú práce na odstraňovaní. Bude to ale trvať niekoľko hodín,“ uviedli zasahujúci hasiči priamo na mieste, kde sa zbehlo množstvo zvedavcov. Boli medzi nimi aj pracovníci železníc.

„Nerozumiem, ako k takejto nehode mohlo prísť. Osobný vlak ešte nemohol mať veľkú rýchlosť, keďže len vychádzal zo stanice. Ťažko povedať, čo sa mohlo stať,“ krútil neveriacky hlavou muž, oblečený v montérkach. Jeho kolega konštatoval, že príčinou môžu byť aj staré technické zariadenia na stanici. „Všetko sú to len dohady, nech to prešetria. Podstatné je, že sa nikomu nič vážne nestalo,“ poznamenal.

Zranených dvoch cestujúcich previezli do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura. „Absolvovali vyšetrenie na ultrazvuku a röntgene. Zdravotný stav si nevyžadoval hospitalizáciu, a tak boli prepustení do domácej liečby,“ spresnila Ivana Vaněková, hovorkyňa nemocnice.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #Košice #nehoda vlaku