Surovo zabil suseda. Doma mal aj arzenál zbraní

Ján K. svojho suseda niekoľkokrát udrel, priviazal o auto a vliekol ho asi kilometer po štrkovej ceste. Čelí stíhaniu z vraždy spáchanej surovým a trýznivým spôsobom, najnovšie aj z nedovoleného ozbrojovania.

07.11.2019 20:05
debata (40)

VIDEO: Pozrite si muža, ktorého čin otriasol celým Slovenskom.

Video

Sudkyňa okresného súdu v Trenčíne rozšírila väzbu Jána K. z Poriadia na Myjave.{target:_blan­k}„:[tt_news:522334]. Šesťdesiatpäťročný muž je obvinený nielen z vraždy spáchanej surovým a trýznivým spôsobom, ale ako uviedol Roman Tarabus, hovorca trenčianskych súdov, "aj zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami“.

Pri domovej prehliadke u neho policajti našli veľké množstvo nábojov, podomácky upravenú dlhú palnú zbraň, podomácky vyrobený expanzný tlmič, dva podomácky vyrobené revolvery, z toho jeden nekompletný, šesť podomácky upravených narezaných nábojov pre väčší účinok. Podľa našich informácií sa priznal, že zbrane aj náboje patria jemu.

Stalo sa to 10. augusta, keď 35-ročný muž upozornil svojho suseda Jána K., aby stíšil hudbu. Ten ho však niekoľko ráz udrel oceľovou rúrou, potom mu zviazal nohy a priviazal o ťažné zariadenie auta.

Keď sa do bitky zaplietli ďalší susedia, mal na nich Ján K. vytiahnuť mačetu. Nastúpil do auta, prešiel po zviazanom mužovi a vliekol ho asi kilometer po štrkovej ceste. Znalci musia posúdiť, či mladší sused v čase ťahania za autom ešte žil, alebo rany rúrou boli pre neho smrteľné.

Tri hodiny po zadržaní mal Ján K. v krvi 1,6 promile alkoholu. Podľa ďalšej znalkyne je u neho plne rozvinutá závislosť od alkoholu a má aj znížené zábrany a sklony k násilníckemu správaniu.

V prípade dokázania viny môže ísť Ján K. za mreže na doživotie.

© Autorské práva vyhradené

40 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #vražda #myjava