Požiar v suteréne Starej tržnice sa podarilo uhasiť

Hasiči v piatok zasahovali v centre Bratislavy pre požiar v Starej tržnici. Potvrdilo to Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave. Podľa predbežných informácií sa pri požiari nezranila žiadna osoba.

15.11.2019 13:09 , aktualizované: 15:50
polícia hasiči požiar Stará tržnica bratislava Foto:
Zásah hasičov v centre Bratislavy pre požiar v Starej tržnici 15.11.2019.
debata (2)

Veliteľ hasičského zásahu Lukáš Višváder potvrdil informácie, že k požiaru došlo v suteréne, v priestoroch kuchyne. „Došlo k silnému zadymeniu. Realizujeme ventiláciu priestorov,“ spresnil s tým, že evakuovať museli z budovy okolo 70 až 80 ľudí.

VIDEO: Vyjadrenie veliteľa hasičského zásahu Lukáša Višvádera z miesta požiaru.
Video

Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiar vypukol v suteréne budovy, informovalo ako prvé Prezídium Hasičského a záchranného zboru na sociálnej sieti. Hasiči pomohli s evakuáciou osôb nachádzajúcich sa v priestoroch. Na mieste udalosti zasahovali tri desiatky hasičov zo všetkých bratislavských hasičských staníc. Požiar sa podarilo lokalizovať a hasiči odvetrávajú silno zadymené priestory. Podľa predbežných informácií sa pri požiari nezranila žiadna osoba, dodali hasiči.

Gábor Bindics z občianskeho združenia Aliancia Stará Tržnica, ktoré budovu prevádzkuje priblížil, že požiar vznikol v uzavretom suterénovom priestore v kuchyni. „Nemáme zatiaľ žiadne informácie, z čoho vznikol požiar a aký veľký bol. Dym je v celom suteréne a čakáme, čo sa udialo, z čoho vypukol požiar,“ povedal s tým, že požiar je už uhasený. Zároveň potvrdil, že pre zadymenie priestoru museli Starú tržnicu a prevádzky v nej evakuovať.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #hasiči #požiar