„Košické oko“ je novou atrakciou Košických rozprávkových Vianoc

Košické rozprávkové Vianoce odštartovali vo štvrtok podvečer novou atrakciou. Je ňou 32-metrov vysoké ruské kolo, známe z mnohých európskych metropol.

05.12.2019 19:45
debata (7)
VIDEO: Košické oko vás vynesie až do neba! Neveríte? Pozrite sa, ako vyzerá 32 metrov vysoká atrakcia.
Video

Jazda na ruskom kole, ktoré dostalo meno „Košické oko“, ponúkne jeho návštevníkom jedinečný zážitok pri pohľade na rozsvietené historické centrum vrátane pohľadu na Dóm svätej Alžbety. Stavba ruského kola trvala štyri dni a v prevádzke bude až do 6. januára 2020. Mesto s partnermi pomôže výťažkom z ruského kola na charitatívnu zbierku „Primátorský punč”, ktorá každoročne pomáha ľuďom v núdzi.

Predaj punču tvorí významnú časť charitatívnych aktivít v rámci Košických Vianoc. Výťažok sa v tomto roku rovným dielom rozdelí medzi Arcidiecéznu charitu Košice, Vysokošpeciali­zovaný odborný ústav geriatrický sv. Lukáša v Košiciach, DOMKO – Domov sociálnych služieb v Košiciach a ETP Slovensko.

Vďaka príspevkom partnerov sa podarilo znížiť cenu vstupného pre návštevníkov Košických rozprávkových Vianoc na 4 eurá za jednu jazdu. Deti do 5 rokov sa odvezú zdarma, rodinné vstupné pre 4 osoby bude za zvýhodnenú cenu 15 eur. Navyše počas podujatia budú prebiehať súťaže o jazdy zdarma. Jedna jazda potrvá približne 5 minút. V kabínkach ruského kola sa naraz dokáže odviezť až 144 osôb. Denne bude prevádzkované od 10. do 22.hodiny.

Onedlho sa môžu Košičania tešiť aj na verejné klzisko v Mestskom parku, čo bude ďalšou novinkou Košických rozprávkových Vianoc.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #ruské kolo