V prípade smrti mladého Srba v Bratislave obvinili dvoch ľudí

V spolupráci s Národnou ústredňou Interpol a políciou Maďarskej republiky boli zadržaní dvaja muži podozriví z útoku na Srba, ku ktorému došlo minulý týždeň v nedeľu (8.12.2019) v skorých ranných hodinách pred budovou Hlavnej pošty v Bratislave. Na základe vykonaných procesných úkonov boli obvinení zo zločinu zabitia spáchaného formou spolupáchateľstva. Muži boli obvinení zatiaľ v neprítomnosti. V súčasnosti sa vykonávajú úkony na vydanie obvinených z Maďarska na Slovensko. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

11.12.2019 11:45 , aktualizované: 14:56
debata (5)

„Na obvinené osoby bol vydaný európsky zatýkací rozkaz Okresným súdom BA I. V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov. Tretí z podozrivých mužov, občan Macedónska, bol zadržaný na území SR. Na objasnení tohto prípadu policajti naďalej intenzívne pracujú a vykonávajú potrebné procesné úkony,“ uzavrela polícia na sociálnej sieti.

Informácia o smrti mladého cudzinca sa aj na základe zdieľania videa a fotografií dostala aj cez slovenské hranice. Vďaka tomu sa mužov na záberoch podarilo stotožniť. Ako dnes informovala bratislavská krajská polícia, v súčasnosti policajti intenzívne pracujú na tom, aby sa stotožnené osoby za účelom vykonania potrebných procesných úkonov dostali k vyšetrovateľovi na Slovensko. O prípade bude polícia bližšie informovať, hneď ako to situácia vo vyšetrovaní umožní.

Mladého cudzinca našli v nedeľu skoro ráno na zemi pri Hlavnej pošte na bratislavskom Námestí SNP. Zachrániť sa ho nepodarilo. V rámci vyšetrovania polícia zabezpečila kamerový záznam, ktorý zobrazuje tragickej priebeh udalosti.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #útok #vražda #polícia SR