Mestské zastupiteľstvo v Skalici neschválilo rozpočet na rok 2020

Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Skalici na svojom zasadnutí v stredu neschválilo rozpočet na rok 2020. Ak poslanci MsZ neschvália do konca roka 2019 rozpočet, mesto vstúpi od 1. januára do rozpočtového provizória, v rámci ktorého môže minúť jednu dvanástinu rozpočtu z roku 2019.

11.12.2019 17:00 , aktualizované: 17:48
debata (3)

Pred hlasovaním o rozpočte podala zástupkyňa primátorky Veronika Hanzalíková poslanecký návrh s viacerými zmenami. „Podklady sme dostali tesne pred hlasovaním a nebolo v našich silách také množstvo zmien zodpovedne prejsť a zistiť, či sú všetky chyby, na ktoré sme poukázali, opravené,“ uviedol v rámci rozpravy predseda ekonomickej komisie Miroslav Horňák.

Podľa jeho slov by sa malo konať do 15. januára ďalšie zasadnutie MsZ. „Malo by sa uskutočniť ďalšie zastupiteľstvo, aby vzniklo čo najmenej problémov a aby sme stihli do 31. januára schváliť nový rozpočet, aby rozpočtové organizácie v meste vedeli, s akými prostriedkami budú pracovať,“ doplnil Horňák.

Podľa zákona o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy, ak nie je rozpočet na nasledujúci rozpočtový rok schválený, hospodári mesto podľa schváleného rozpočtu predchádzajúceho rozpočtového roka. Výdavky uskutočnené počas rozpočtového provizória nesmú v každom mesiaci rozpočtového roka prekročiť jednu dvanástinu rozpočtu z roku 2019.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #rozpočet #skalica