Čo našli v balíčkoch zvieratá v košickej zoo?

Makaky, levica Laura, medveď Žabo dostali v utorok predčasné vianočné darčeky. Levica si pochutnala na kurčatách, medveď dostal okrem zeleniny a ovocia aj hrozienka, piškóty a med, opice na prilepšenie zasa hrozno a oriešky.

18.12.2019 11:00
debata

Video: Čo má vo svojom vianočnom balíčku?

Video

„Takéto zábavné kŕmenie nerobíme len na Vianoce. Je súčasťou enrichmentu, teda obohacovania života zvierat, aby sa nenudili a aby nezažívali stereotyp. Zvieratá v zajatí potrebujú podnety a veľmi rady sa hrajú, zabávajú. K obvyklej dávke stravy sme im pridali ešte ďalšie maškrty,“ vysvetľuje zoológ Patrik Pastorek.

Návštevníci sa môžu už tradične zapojiť do skrášľovania areálu výzdobou stromčekov. Záujemcovia si môžu vybrať voľne rastúce stromčeky alebo ihličnany, ktoré zoologická záhrada inštalovala pri tejto príležitosti. Vítané sú ozdoby z prírodných materiálov, ako sú drevo, šúpolie, šišky, slama. Vhodné je tiež sušené ovocie a semienka, ktoré sa v zime stávajú zdrojom potravy pre voľne žijúce vtáctvo.

„Vianočná zoo sa oficiálne začala v pondelok 16. decembra a potrvá do 6. januára budúceho roka,“ informovala hovorkyňa zoo Eva Malešová. Okrem exotária a minivivária budú slávnostne vyzdobené zimoviská brodivých vtákov, kapybár, plameniakov a surikát, damanov, ale aj gibonov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ZOO Košice