Bratislava privíta nový rok 2020 tradičným ohňostrojom na Dunaji

Mesto Bratislava privíta nový rok 2020 tradičným ohňostrojom s hudobnou kulisou, ktorý bude odpálený z plavidla uprostred rieky Dunaj. Obyvatelia i návštevníci hlavného mesta sa môžu prísť do centra na Hviezdoslavovom námestí zabávať na Silvestra (31. 12.) od 21.30 h do 02.00 h Nového roka (1. 1.), kde bude zábava pod holým nebom. Magistrát o tom informuje na sociálnej sieti.

27.12.2019 13:45
debata (6)

Odpočítavanie posledných sekúnd starého roka a privítanie roka 2020 bude na Námestí Ľudovíta Štúra. Odtiaľ i z okolia bude môcť verejnosť sledovať polnočný ohňostroj. „Vymeňte petardy za zážitok z mestského ohňostroja a príďte sa s nami zabaviť. Organizované podujatie tohto typu vytvára bezpečné prostredie, v ktorom spoločne môžeme privítať nový rok v priateľskej atmosfére,“ vyzýva verejnosť mesto. Tvrdí, že je lepšie, keď ľudia privítajú nový rok spoločne v bezpečnom prostredí, namiesto rôznych mestských uličiek a námestí, kde môže oveľa ľahšie dôjsť k nešťastiu.

Novoročný ohňostroj v Bratislave sa tak uskutoční aj napriek výzve mestskej poslankyne a podpredsedníčky Bratislavského samosprávneho kraja Eleny Pätoprstej. Na decembrovom mestskom zastupiteľstve totiž požiadala bratislavského primátora Matúša Valla, aby zvážil zrušenie novoročného ohňostroja a ušetrené peniaze venovalo hlavné mesto ako ďalší finančný dar obyvateľom Prešova, ktorí sú dotknutí výbuchom plynu v bytovke na Mukačevskej ulici zo 6. decembra. Požiadavka Pätoprstej prišla v čase, keď bratislavskí mestskí poslanci odobrili poslanie finančného daru 20 000 eur zo strany hlavného mesta pre mesto Prešov.

Zrušiť novoročný ohňostroj a ušetrené peniaze poslať dotknutým obyvateľom Prešova sa rozhodli viaceré samosprávy na Slovensku, napríklad mesto Banská Bystrica, Pezinok či Liptovský Mikuláš.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #ohňostroj #Silvester 2019