V Trenčianskych Tepliciach sa našiel podozrivý balík, ľudí z bytového domu evakuovali

Ľudí z jedného z bytových domov na sídlisku SNP, ako i jeho okolia v pondelok večer museli evakuovať. Dôvodom je podozrivý balík s výhražným listom.

30.12.2019 20:33 , aktualizované: 31.12.2019 11:22
evakuácia, balík Foto:
Kvôli podozrivému balíku s výhražným listom polícia evakuovala jeden z obytných domov.
debata (4)

Na mieste zasahovali hasiči i polícia, informuje o tom mesto na svojej stránke na sociálnej sieti.

Nález podozrivého balíka, ako i s ním súvisiacu evakuáciu ľudí na sídlisku potvrdila i trenčianska krajská polícia na svojej stránke sociálnej sieti. „Na miesto je vyslaný policajný pyrotechnik. Ďalšie informácie poskytneme ráno,“ doplnili policajti.

Na mieste zasahovali šiesti príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) s dvoma vozidlami. Hasičom ohlásili nález podozrivej krabice v spoločných priestoroch bytového domu, v ktorom sa mal nachádzať nástražný výbušný systém. Ten v krabici nenašli, uviedol pre TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík. „Príslušníci HaZZ asistovali polícii pri zabezpečení miesta udalosti a evakuácii osôb,“ ozrejmil.

Evakuovaní obyvatelia sa do bytového domu už vrátili, uviedlo mesto Trenčianske Teplice na sociálnej sieti.

Polícia v utorok na sociálnej sieti popísala podrobnosti zásahu a uviedla, že v predmetnej veci začala trestné stíhanie vo veci prečinu nebezpečného vyhrážania.

„Na schodisku bytového domu sa nachádzal podozrivý predmet, balík zabalený v bielom papieri a previazaný šnúrou. Na miesto nálezu bol privolaný pyrotechnik a taktiež psovod so špeciálne vycvičeným psom,“ pripomenuli policajti.

Dôkladná pyrotechnická prehliadka podľa nich nepreukázala výskyt nebezpečného predmetu ani výbušniny. Objekt prehľadal aj špeciálne vycvičený pes. „Pyrotechnik následne zistil, že v balíku sa nachádza stará vojenská prilba a lano,“ doplnili.

Na mieste zasahovali i šiesti hasiči s dvoma kusmi techniky.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #evakuácia