Autobus sa prevalil na bok, vodič zrejme zaspal

Autobus sa prevrátil okolo tretej popoludní pri Jasove priamo pri miestnej osade. Išiel z Medzeva a vnútri bolo spolu so šoférom deväť ľudí. Vozidlo prešlo do protismeru, kde narazilo na svah a prevrátilo sa na bok.

02.01.2020 16:10 , aktualizované: 20:48
debata (8)
VIDEO: Podľa hasičov autobus zišiel z cesty a prevrátil sa na bok.
Video

Jasovčan Šimon Žiga práve chcel prejsť cez cestu, keď si všimol autobus. „Chcel som počkať, kým prejde. Videl som, akoby vodič spal, asi dostal mikrospánok. Keď som videl, čo sa stalo, rýchlo som utekal pomáhať, prišli viacerí ľudia z osady, rozbili sme sklo a pomáhali ľuďom dostať sa von. Jedna pani mala zakliesnenú ruku, tak sme sa snažili autobus aj nadvihnúť. Potom už prišli policajti, záchranári aj hasiči, ktorí začali robiť záchranné práce,“ vypovedal o udalosti Žiga.

Príčinu nehody vyšetruje polícia. „Vodič prešiel s vozidlom do protismeru, pričom narazil do svahu. Náraz autobus odhodil a prevrátil sa na bok. Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Bude mu odobratý ďalší biologický materiál na zistenie prítomnosti iných návykových látok," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

VIDEO: Pozrite si výpoveď svedka, ktorý videl pád autobusu.
Video

Záchranári najťažšie zranenú cestujúcu previezli na Kliniku úrazovej chirurgie do Košíc s poranením hrudníka. Ďalších päť cestujúcich bolo zranených ľahko a odviezli ich do nemocníc v Moldave nad Bodvou a do Košíc.

So špeciálnou vyslobodzovacou technikou na mieste zasahovali hasiči z Moldavy nad Bodvou a Košíc. Cesta bola najprv niekoľko desiatok minút úplne uzavretá, neskôr policajti priebežne púšťali automobily v jednom smere. Okolo 18. hodiny sa podarilo špeciálnou technikou autobus dostať na kolesá.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #nehoda autobusu