Na Rožňavskej v Bratislave bude pokračovať štrajk aj v piatok

Rožňavská ulica v Bratislave v smere z mesta bude v piatok (10. 1.) prejazdná pre individuálnu dopravu iba v jednom jazdnom pruhu. Dôvodom je pokračovanie štrajku autodopravcov. Bratislavská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

09.01.2020 09:48 , aktualizované: 18:11
SR Bratislava Rožňavská UNAS protest blokáda BAX Foto:
Blokáda Rožňavskej ulice v smere do mesta počas ohláseného zhromaždenia Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) 9. januára 2020 v Bratislave.
debata (29)

Polícia približuje, že blokácia bude v piatok prebiehať približne od 10.00 h. „Zo strany organizátorov dôjde na Rožňavskej ulici k úplnému zablokovaniu cestnej komunikácie v smere do mesta. Tento úsek bude prejazdný len pre mestskú hromadnú dopravu a záchranné zložky,“ uviedla polícia.

Zároveň vodičov upozorňuje, že štrajk a blokácia úsekov na Rožňavskej ulici bude podľa predbežných vyjadrení organizátorov prebiehať aj počas víkendu.

Od utorka (7. 1.) trvá štrajk autodopravcov v Bratislave, Košiciach aj na Orave. Únia autodopravcov Slovenska konštatuje, že štrajk považuje za krajné riešenie, a hovorí o drasticky sa zhoršujúcom podnikateľskom prostredí autodopravcov. Od predstaviteľov štátu očakáva riešenia, a to 50-percentné zníženie cestnej dane a pozastavenie výberu mýta do určenia nového správcu mýta. Požadovala o rokovanie s vládou SR o predložených požiadavkách.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #štrajk #zablokovanie dopravy