Policajti našli telo zabalené v koberci. Je nezvestná žena už dva roky mŕtva?

V noci z pondelka na utorok, asi hodinu po polnoci, prišiel na policajné obvodné oddelenie v Trsticiach 28-ročný muž. Vyhlásil, že pred rokmi zavraždil ženu aj povedal, kde je jej telo. Policajti v rodinnom dome v uzatvorenom priestore pod schodiskom naozaj našli ľudské telo zabalené v koberci.

15.01.2020 06:00
debata (5)

Obec v galantskom okrese má len čosi vyše štyritisíc obyvateľov. Podľa miestnych môže byť v koberci zabalené telo 49-ročnej ženy. Lívia L. je nezvestná od septembra 2017.

„Mala dve dospelé deti, dcéru a syna, ktorí už žili samostatne. V rodinnom dome bývala s bratom,“ spomínajú. Dozvedeli sme sa dokonca aj podrobnosť, že Lívia L. navštevovala matku mladého muža, ktorý sa priznal k vražde. Aj starostka Trstíc Eva Kaczová potvrdila, že nález vyvolal v obci rozruch.

Polícia však nepotvrdila, že telo patrí nezvestnej. Podľa našich informácií telo zabalené v koberci malo oddelené nohy a v hlave ešte stále zabodnutý nôž.

Podľa bývalého policajného vyšetrovateľa Jaroslava Ivora sa v tomto prípade bude pravdepodobne skúmať aj duševný stav páchateľa. Je neštandardné, že telo ukrýval niekoľko rokov, navyše doma. „Nie je to však vylúčené,“ zdôrazňuje Ivor. Keďže polícia telo našla a existuje podozrenie, že obeť bola zavraždená, začne sa podľa Ivora s ďalším kriminalistickým úkonom – obhliadkou miesta činu a tela.

Polícia preverí, či miesto, kde bola obeť nájdená, je aj miestom vraždy, alebo bola obeť zavraždená inde a na toto miesto len prinesená. „Obhliadkou treba zhromaždiť dôkazy, že smrť bola zapríčinená násilným konaním inej osoby, že toto konanie bolo úmyselné, že nešlo o žiadnu nedbalosť. Treba zabezpečiť dôkazy o tom, kto je páchateľom činu. Hľadá sa mechanizmus vzniku smrti, hľadajú sa dôkazy a stopy, ktoré by mohli zostať po páchateľovi,“ spresňuje Ivor. Miesto polícia kriminalisticky spracuje, zhromaždí dôkazy a ak sa ukáže priznanie podozrivého ako pravdivé, bude nasledovať vznesenie obvinenia.

Podľa psychologičky Magdalény Krasulovej mladého muža na políciu viedol zrejme strach. „Strach a pocity viny. Je pravdepodobné, že u tohto muža, ak užíval návykové látky, alebo alkohol, došlo k zmene myslenia a vnímania. V čase vraždy a priznania zrejme konal pod vplyvom emócií, pod vplyvom strachu. Či už z odhalenia, alebo iracionálneho strachu, že mu môže obeť ublížiť, hoci bola mŕtva,“ mieni psychologička.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Trstice #mŕtvola v koberci