Bratislavskí kriminalisti zadržali nelegálnych cudzincov zo Sýrie

Bratislavskí policajti počas nočnej akcie zameranej na zlodejov áut zadržali nelegálnych cudzincov zo Sýrie. V aute, ktoré zastavili, sa okrem vodiča nachádzalo šesť osôb, z toho dve v kufri. Informovali o tom na sociálnej sieti.

17.01.2020 12:11 , aktualizované: 14:58
debata (2)

Akcia bratislavských kriminalistov s názvom Moto sa podľa slov polície orientovala na zlodejov áut. V rámci nej však v Petržalke zastavili a skontrolovali vozidlo so srbskými značkami, v ktorom okrem vodiča sedelo ďalších šesť osôb.

„Dve osoby sa dokonca nachádzali v batožinovom priestore. Vodič zo Srbska a šesť osôb zo Sýrie policajti odovzdali na ďalšie konanie Národnej jednotke boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru,“ vysvetlili policajti.

Podľa zistení polície vodič vo štvrtok naložil posádku do auta v Maďarsku pri Budapešti a mal v pláne pokračovať cez Slovensko až do Viedne. Muži nemali žiadne doklady ani víza. Za jedného pasažiera podľa polície zinkasoval 1 200 eur. Ako informovala polícia, vyšetrovateľ šoféra na základe dôkaznej situácie obvinil z prevádzačstva a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.

Po dokázaní viny mu hrozí trest od sedem do 10 rokov. Kým sa rozhodne, čo bude ďalej s cudzincami vo veku od 22 do 28 rokov, presnejšie, či budú vrátení do Maďarska alebo požiadajú o azyl, zostanú na útvare policajného zaistenia pre cudzincov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Petržalka #nelegálni migranti