V Prešove sa zrútila časť bezbariérovej rampy

Nehoda sa stala v čase, keď rampou nikto neprechádzal. Mesto chce skontrolovať všetky objekty, ktoré má v správe.

27.01.2020 06:00
debata

„Prístupovú bezbariérovú rampu k 1. poschodiu, z ktorej sa zrútilo zábradlie, skontroloval statik. Obhliadol technický stav rampy. O ďalšom postupe rozhodne mesto až po doručení statického posudku, čo by malo byť na budúci týždeň,“ povedal Vladimír Tomek, hovorca prešovskej radnice. Spresnil, že zrútenie pravdepodobne zapríčinili kotviace prvky zábradlia.

VIDEO: V Prešove sa zrútilo zábradlie na bezbariérovej ram­pe.

Video

„Prístup k zdravotníckym ambulanciám na prvom poschodí nákupného strediska je zabezpečený po schodisku v severnej časti objektu. To taktiež skontroloval statik, ktorý nenašiel žiadne nedostatky, ktoré by bránili jeho užívaniu,“ doplnil Tomek.

Zrútenú časť v piatok zdemontovali a odviezli. Podľa miestnych rampu využívali najmä mamičky s kočíkmi a starší ľudia. Doteraz sa na tejto bezbariérovej rampe robili iba udržiavacie práce. Radnica plánuje v najbližšom období opraviť zrútené zábradlie a postupne kontrolovať objekty v celom meste, ktoré má v správe.

„Začalo sa trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia,“ dodal prešovský krajský policajný hovorca Igor Pavlik.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #zrútená bezbariérová rampa