Hasiči už vyše 24 hodín likvidujú požiar haly v Šuranoch

Už viac ako 24 hodín zasahujú hasiči pri požiari výrobnej haly v Šuranoch, ktorý vypukol v pondelok (27. 1.) v skorých ranných hodinách. Hasiči pokračovali s jeho likvidáciou počas celej noci. Pri likvidácii požiaru momentálne zasahuje 52 profesionálov a 10 členov DHZO, informuje Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na Facebooku.

28.01.2020 10:29 , aktualizované: 12:09
požiar šurany hala hasiči pneumatiky dym Foto:
Už viac ako 24 hodín zasahujú hasiči pri požiari výrobnej haly v Šuranoch, ktorý vypukol v pondelok 27. 1. 2020.
debata

„K hasičom sa pridali ďalší príslušníci zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách, pomocou 3 univerzálnych nakladačov rozhŕňajú tlejúce zvyšky pneumatík a plastu, ktoré postupne dohášajú. Jeden z troch zásahových úsekov je stále v plameňoch z dôvodu, že sa tam nachádza najväčšie množstvo pneumatík. Zasahujúci hasiči neustále pracujú v autonómnych dýchacích prístrojoch z dôvodu zmeny šírenia vetra, dôsledkom ktorého je na mieste udalosti nedýchateľný vzduch,“ dodáva HaZZ.

V blízkosti požiaru je kontajner pre dlhodobé zásahy i nafukovací stan, v ktorom bolo zriadené zázemie pre zasahujúcich hasičov a členov riadiaceho štábu. „Z dôvodu, že došlo k zmene poveternostných podmienok, vykonávajú pracovníci kontrolného chemického laboratória merania škodlivín v ovzduší v meste Šurany. Pri poslednom meraní zaznamenali hodnoty, ktoré nie sú pre ľudský organizmus škodlivé, avšak môžu byť dráždivé. Z tohto dôvodu boli občania mesta vyzvaní, aby sa nezdržiavali v exteriéri,“ doplnila Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Šurany