SAD Zvolen sa rokovaní s vedením BSK nezúčastní, spoje však budú jazdiť

Slovenská autobusová doprava (SAD) Zvolen oznámila, že sa na avizovanom rokovaní s vedením Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) o ďalšom fungovaní prímestskej dopravy v kraji nezúčastní. Rokovanie sa malo uskutočniť v stredu (29. 1.).

28.01.2020 16:24 , aktualizované: 16:55
debata (186)

Dopravca v liste adresovanému vedeniu samosprávneho kraja deklaruje, že je pripravený kedykoľvek rokovať o vzniknutej situácii, avšak bez predchádzajúcich ultimatívnych podmienok. SAD Zvolen poukázala na medializovaný rozhovor s právnym zástupcom BBSK, v ktorom uviedol, že vidí tri scenáre riešenia problému.

„Ultimatívne vymedzenie riešení nepovažujeme za prijateľné na vedenie dialógu, navyše, v situácii, keď od počiatku odmietame váš právny názor o neplatnosti zmluvy v znení dodatkov 1 – 9. Na nezmieriteľných záveroch o tejto otázke stroskotali predchádzajúce rokovania. Ďalšie dva scenáre ani nemôžu byť spôsobilým predmetom rokovaní, keďže sú výsledkom autoritatívnych rozhodnutí orgánov,“ odkázal dopravca kraju.

Rozhodnutie súdu o neplatnosti dodatkov, ktoré bolo hlavným predmetom sporu medzi SAD a BBSK, nebolo podľa SAD doteraz v písomnej podobe vyhotovené a doručené. Proti tomuto rozhodnutiu súdu chce SAD Zvolen podať odvolanie.

SAD na záver listu BBSK oznámila, že prijíma jeho návrh z výzvy zo soboty (25. 1.) a od stredy bude vykonávať prímestskú dopravu podľa zmluvy v znení dodatkov 1 – 9, a to v plnom rozsahu.

186 debata chyba
Viac na túto tému: #SAD Zvolen #doprava v BSK