Na Myjave náhodný výstrel zasiahol okno čakárne detskej ambulancie

Budovu v Myjave, kde sa nachádza niekoľko ambulancií lekárov aj lekáreň, zrejme zasiahli zablúdené strely. Jeden projektil vnikol priamo do čakárne, kde v tom čase sedelo niekoľko detí s rodičmi. Strela zasiahla jednu z mamičiek, zranila ju len ľahko.

28.01.2020 17:51 , aktualizované: 29.01.2020 11:02
debata (50)

Polícia v stredu potvrdila informácie Pravdy, že nešlo o úmyselný útok.

Na sociálnej sieti polícia uviedla, že už pozná meno strelca. „Z doposiaľ zistených skutočností vyplýva, že strela vyšla pravdepodobne z legálne držanej krátkej guľovej zbrane 63-ročného muža z Myjavy a to z dôvodu nesprávnej manipulácie so zbraňou,“ uvádza sa na v správe.

Podľa informácií denníka Pravda malo ísť o zablúdené strely. Páchateľ teda nemieril na budovu a strieľať mal pravdepodobne z väčšej diaľky, možno z kilometra a pol, v čase, keď strely zasiahli budovu už mali len slabú intenzitu dopadu.

Ľudia na mieste potvrdili, že nešlo len o jednu strelu, ktorá prerazila sklo okna a zranila ženu. „Strely boli dve, druhá sa zavŕtala do steny pri okne,“ povedal svedok s tým, že v čase, keď sa strieľalo, bola čakáreň plná.

„Zrazu len niečo tresklo, niekto vykríkol a pani sa chytila za bok, priamo na úrovni lakťa, kde ju zasiahol náboj,“ povedal svedok. Podľa neho ľudia z ordinácie v panike utiekli. Miesto okamžite obsadili policajti. Tí sa zatiaľ nevyjadrili k tomu, akého kalibra boli strely. „Bližšie informácie budeme aktuálne zverejňovať,“ informovala polícia na sociálnej sieti.

© Autorské práva vyhradené

50 debata chyba
Viac na túto tému: #myjava #ambulancia #projektil