Bratislavská kriminálka zasahuje na skládke odpadu pre podozrenia z envirokriminality

Policajti Krajského riaditeľstva policajného zboru (KR PZ) v Bratislave od skorých ranných hodín vykonávajú v katastri obce Ivanka pri Dunaji procesné úkony v súvislosti s vyšetrovaním environmentálnej trestnej činnosti, ktorá sa týka podozrenia z neoprávneného nakladania s odpadmi a poškodzovania životného prostredia.

30.01.2020 10:38 , aktualizované: 12:29
debata (10)

Bratislavskí policajti o tom informujú na sociálnej sieti. Bližšie informácie k prípadu poskytne polícia hneď, ako jej to umožní procesná situácia vo vyšetrovaní.

Občianske združenie (OZ) Triblavina na sociálnej sieti uviedlo, že polícia zasahuje v Ivanke pri Dunaji na nelegálnej skládke, odkiaľ sa mal voziť predrvený odpad na diaľnicu D4. Firma, ktorá odpad spracovávala, je podľa združenia v konkurze. „Polícia konečne zareagovala na trestné oznámenie, ktoré sme podali na nelegálne ukladanie odpadu na prenajatých pozemkoch Abask Recycling v Ivanke pri Dunaji,“ spresnilo OZ Tribalvina. Ako tvrdí, na tomto mieste bol najskôr nelegálne vyťažený štrk až pod hladinu podzemnej vody a následne tam bol nasypaný odpad. „Ďalší odpad vozili z celej Bratislavy a predávali ho na diaľnicu D4 ako recyklát,“ skonštatovalo združenie.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #polícia #odpad #životné prostredie #zásah #environmentálna politika #envirokriminalita