Pacienti po požiari bytového domu v Bardejove sú stabilizovaní

Po požiari elektrických rozvodov v jednom z bytových domov v Bardejove hospitalizovali v miestnej nemocnici 17 ľudí, všetci sú mimo ohrozenia života. V meste po tom, ako z postihnutého bytového domu museli v noci na sobotu evakuovať viac ako stovku ľudí, naďalej platí mimoriadna situácia.

01.02.2020 09:31 , aktualizované: 14:51
POLÍCIA: Požiar a únik vody v bytovke v Bardejove Foto: , ,
Spolu 108 obyvateľov 11-poschodového bytového domu na ulici Pod papierňou 56 v Bardejove museli krátko po druhej hodine v noci z piatka na sobotu evakuovať po ohlásenom úniku vody s následným požiarom elektrických rozvodov. Privolaná zdravotná služba ošetrila 17 obyvateľov, z toho 4 deti, ktorí sa nadýchali splodín horenia. Na mieste zasahovalo 22 hasičov z hasičských staníc Bardejov, Raslavice, Svidník a Prešov.
debata (33)

Obyvatelia si môžu vziať zo svojich bytov osobné veci v sprievode polície, bytové jednotky však určite zatiaľ nie sú obývateľné. „Byty neboli nejakým vážnejším spôsobom poškodené a nedotkol sa ich oheň, keďže požiar vznikol v šachte na chodbe, došlo však k zadymeniu priestorov,“ ozrejmil Hij. Ubezpečil, že samospráva robí všetko preto, aby sa situáciu podarilo vyriešiť čo najlepšie. Zároveň poďakoval za profesionálne zvládnutie krízového stavu všetkým záchranným zložkám.

Hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová doplnila, že išlo o veľmi náročný zásah, pri ktorom pacientom pomáhalo až päť posádok. „Situáciu komplikoval fakt, že pri nahlasovaní udalosti sme nemali presnú informáciu o počte pacientov. Záchranári napokon ošetrili a do nemocnice v Bardejove previezli 17 osôb, ktoré sa nadýchali splodinami horenia. Z toho boli štyri deti,“ upozornila Krčová s tým, že všetci pacienti boli počas zásahu pri vedomí.

33 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Bardejov