Náhradné ubytovanie po požiari v bytovom dome využilo 15 rodín

Ponuku mesta Bardejov na náhradné ubytovanie po sobotňajšom (1. 2.) požiari v bytovom dome na ulici Pod papierňou využilo doteraz 15 rodín, čo predstavuje 35 ľudí.

03.02.2020 16:11
debata

Ubytovanie samospráva zabezpečila na svoje náklady v štyroch ubytovacích zariadeniach. Jedna z obyvateliek bude podľa hovorcu mesta Štefana Hija po prepustení z nemocnice ubytovaná v zariadení pre seniorov patriacom mestu.

„Samospráva podnikla všetky kroky, aby ľudia neostali bez strechy nad hlavou. Zabezpečili sme im stravovanie a ďalej už musí konať aj správca bytového domu a ďalšie inštitúcie,“ uviedol Hij s tým, že o 16.00 h zasadne krízový štáb.

Zatopenie priestorov v bytovom dome na ulici Pod papierňou, ku ktorému došlo v sobotu (1. 2.) okolo 2.00 h, podľa všetkého spôsobilo skrat a následný požiar elektrických rozvodov na chodbe. Z bytov museli hasiči evakuovať dohromady 108 ľudí, 17 z nich vrátane štyroch detí sa nadýchalo splodín horenia a museli ich ošetriť v nemocnici.

Polícia aktuálne vedie v prípade trestné stíhanie za prečin všeobecného ohrozenia. Obyvatelia sa nateraz do svojich domovov vrátiť nemôžu. Na území mesta platí naďalej mimoriadna situácia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bardejov