Evanjelici vyzbierali pre ľudí z Mukačevskej ulice vyše 40.000 eur

Evanjelická cirkev augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku v rámci verejnej zbierky pre ľudí dotknutých výbuchom plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici 7 v Prešove, ku ktorému došlo začiatkom decembra minulého roka, vyzbierala 41.715 eur.

03.02.2020 16:19
debata (2)

Ako informovala Emília Mihočová z Biskupského úradu Východného dištriktu Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) v Prešove, symbolický šek tamojšej primátorke Andrei Turčanovej odovzdali v nedeľu (2. 2.) generálny biskup ECAV na Slovensku Ivan Eľko a generálny dozorca Ján Brozman. Odovzdanie sa uskutočnilo počas slávnostnej inštalácie nového biskupa Východného dištriktu ECAV na Slovensku Petra Mihoča v Chráme sv. Trojice v Prešove.

Mesto Prešov obyvateľom bytovky na Mukačevskej ulici 7 doteraz z oficiálneho účtu zriadeného na pomoc ľuďom zasiahnutým tragédiou prerozdelilo viac ako 550.000 eur. Verejná zbierka trvala do 31. januára. Na účte je v súčasnosti približne 4,4 milióna eur.

Výbuch plynu a následný požiar v 12-podlažnej bytovke na Mukačevskej ulici 7 na prešovskom sídlisku 6. decembra 2019 neprežilo sedem ľudí, jedna osoba je nezvestná. Bytovku búrali od 16. do 18. decembra. Krízový štáb rozhodol, že je potrebné ju asanovať celú. V piatok 17. januára bol asanovaný, vyvezený a uskladnený celý zostávajúci skelet bytového domu. V Prešove je aj naďalej vyhlásená mimoriadna situácia.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #zbierka #Evanjelická cirkev augsburského vyznania