Tragédia na Myjave: Vyvrátilo zastávku, jedno dieťa neprežilo

V stredu v popoludňajších hodinách došlo v meste Myjava v dôsledku silného vetra k vyvráteniu autobusovej zastávky, následkom čoho bolo smrteľne zranené štvorročné dievčatko, jej dvojročný brat utrpel vážne poranenia. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

05.02.2020 13:42 , aktualizované: 06.02.2020 13:45
debata (87)

Plechový prístrešok so zadnou stranou z plexiskla, ktorý v stredu vyvrátil vietor, už po policajnom skúmaní mestské služby rozobrali a odviezli. Keďže prístrešok bol príliš veľký, museli ho rozrezať na niekoľko častí.

Samotné miesto umyli, miestni začali na zastávku nosiť sviečky, kvety a drobné darčeky. Na zastávku chodia aj ľudia, ktorí rodinu postihnutú tragédiou vôbec nepoznajú.

Tragická udalosť sa stala na ulici Staromyjavská. „Jedna z maloletých osôb po prevoze na lekárske ošetrenie zraneniam podľahla a druhá maloletá osoba sa nachádza v kritickom stave. K príčinám a spôsobu odpútania autobusovej zastávky sa vyjadrí znalec príslušného odvetvia. Na mieste prebiehajú procesné úkony,“ uviedla polícia.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie

Vyšetrovateľ z Nového Mesta nad Váhom začal v súvislosti s prevrátením sa autobusovej zastávky v Myjave trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia a trestného činu ublíženia na zdraví. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na sociálnej sieti. Ďalší postup bude stanovený podľa výsledkov priebehu vyšetrovania a znaleckých posudkov.

Foto: Pravda (Martin Martiš)
Myjava / zastávka /

„Pravdepodobne pod vplyvom poveternostných podmienok a silného vetra došlo k prevráteniu autobusovej zastávky práve v momente, keď sa tam nachádzala päťčlenná rodina. Dvaja dospelí a najstaršie dieťa sú v poriadku. Žiaľ, pre dve deti sa udalosť neskončila dobre,“ uviedol riaditeľ Nemocnice s poliklinikou Myjava Henrich Gašparík.

Štvorročné dieťa podľa jeho slov neprežilo, dvojročné letecky previezli do Národného ústavu detských chorôb v Bratislave s vážnymi poraneniami hlavy.

„Celá vec je v šetrení polície a samospráva okamžite prijala opatrenia na kontrolu všetkých ostatných prístreškov, zariadení a stromov, ktoré by mohol silný vietor poškodiť,“ uviedlo mesto Myjava na svojej oficiálnej stránke.

© Autorské práva vyhradené

87 debata chyba
Viac na túto tému: #myjava #zastávka #polícia SR