V Trnave platili štyri osoby falošnými stoeurovkami

Štyri osoby, z toho tri ženy, zadržala polícia v Trnave v súvislosti s falošnými bankovkami. Od polovice januára evidovala niekoľko platieb nepravými 100-eurovými bankovkami, ktoré podľa informácií krajskej policajnej hovorkyne Márie Linkešovej vyhodnotila Národná banka Slovenska ako falzifikát stupňa 5, čo znamená nepodarený.

07.02.2020 14:02
debata (1)

„Prvý prípad falošnej bankovky nahlásila prevádzka občerstvenia, ktorej zaplatili 14. januára za donášku jedla. Polícia peniaze zaistila a zaslala na expertízne skúmanie. Vzápätí policajti prijali aj ďalšie oznámenia, stoeurovku prijali za odvoz aj dvaja vodiči taxi služby v Trnave. Zaistené bankovky vykazovali rovnaké znaky,“ uviedla hovorkyňa.

Polícia stotožnila podozrivé osoby a na základe príkazu súdu vykonali kriminalisti s vyšetrovateľom domovú prehliadku na Študentskej ulici v Trnave.

V uvedenej trestnej veci polícia doposiaľ obvinila dve osoby, ktorým v zmysle zákona hrozí pre zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov. Vyšetrovanie prípadu pokračuje.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #bankovky