Tínedžerka núka vodičom električiek vystriedanie

Falošná vodička či príliš nadšená fanúšička električiek? Dopravný podnik Bratislava aktuálne rieši nezvyčajný problém.

08.02.2020 11:00
debata (12)

Mladé dievča oznamuje vodičom bratislavských električiek, že ich má na trase vystriedať a prebrať vozidlo. Objavila sa informácia, že takto mala odviezť aj ľudí. Vedenie dopravného podniku to rezolútne popiera. Dievča bolo v kabíne vodiča zrejme len na obhliadke.

V stredu sa na nástenke v dopravnom podniku objavil prekvapujúci oznam. „Vážení kolegovia, dajte si, prosíme, pozor a nekomunikujte s touto osobou, no najmä neumožňujte jej nástup do kabíny vodiča,“ vyzval zamestnancov úsek predsedu predstavenstva. Pod textom sa nachádzajú dve fotografie hnedovlasej tínedžerky.

„Ide o 13– alebo 14-ročnú slečnu, ktorá disponuje kompletnou rovnošatou zamestnanca podniku,“ spresňuje oznam. Podľa vedenia sa mladá žena odvoláva na to, že rovnošatu jej dovolil nosiť predseda predstavenstva. „Je to nepravda. Nenechajte sa zmiasť a nenechajte sa ňou vystriedať,“ apeluje vedenie.

Dopravný podnik Bratislava popiera informácie o tom, že by tínedžerka viedla električku. „Za riadiacim panelom električky bola videná vo chvíli, keď vozidlo nebolo v pohybe, ale na konečnej zastávke,“ vysvetlila pre Pravdu Adriana Volfová, hovorkyňa podniku. Týmto podľa nej porušil interné predpisy zatiaľ nezistený zamestnanec podniku, ktorý jej umožnil byť v kabíne vodiča električky.

„Keďže môže ísť o maloletú osobu, snažíme sa skontaktovať s jej rodičmi,“ uistila Volfová. Pripomenula, že dopravný podnik sa teší z každého fanúšika verejnej dopravy. „Nemôže však pripustiť, aby bola prevádzka a bezpečnosť mestskej hromadnej dopravy akokoľvek ohrozená. Podnik pristúpil k varovaciemu oznamu aj preto, lebo táto osoba disponuje uniformou vodiča,“ priblížila hovorkyňa. Ak by tínedžerku cestujúci opäť zahliadli na mieste vodiča, odporúča, aby okamžite kontaktovali políciu.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #električka #DPB