Polícia vyšetruje kladenie prekážok na železničné trate v okolí Starej Turej

Železničná polícia vyšetruje v okolí Starej Turej viacero prípadov, keď páchatelia naukladali na koľaj pred jazdou vlaku prekážky, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička.

11.02.2020 09:54
debata (1)

O prekážkach na železničnej trati informovalo i mesto Myjava. „Do oceľovej tyče, ktorá bola zapichnutá v koľajisku, narazil vlak 24. januára, 3. februára narazil do drevených dosiek naukladaných na trať a 7. februára pre zmenu do naukladaných paliet,“ uviedlo mesto na sociálnej sieti.

V Trenčianskom kraji sa sporadicky vyskytujú takéto prípady, väčšinou k nim dochádza v období prázdnin alebo v dňoch mimoškolského vyučovania. Zo spáchania uvedených skutkov sú podozrivé maloleté resp. mladistvé osoby.

„Železničná polícia apeluje na rodičov, aby svoje deti naučili, že železnica nie je v žiadnom prípade miestom na hranie. Rodičia by mali dôsledne deťom vysvetliť, čo môžu takéto riskantné hry znamenať, ako sa môže zdanlivo nevinná hra skončiť až tragicky,“ uviedol krajský hovorca polície.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #železnica