Čaputová: Ozbrojené sily SR musia mať kvalifikovaných a odhodlaných vojakov

Ak slovenské ozbrojené sily majú efektívne plniť dnešné i budúce úlohy, musia mať kvalifikovaných, odhodlaných a morálne pevných vojakov a poddôstojníkov. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová v príhovore pri prijatí 11 ocenených najlepších vojakov a poddôstojníkov Ozbrojených síl SR.

12.02.2020 11:24
debata (64)

Prezidentka si váži pôsobenie, energiu a námahu, ktorú vojaci a poddôstojníci vkladajú do svojej služby. Skonštatovala, že slovenské ozbrojené sily sa nemôžu zaobísť bez poddôstojníkov, ktorí sú skutočnými lídrami v prvej línii.

„Naše ozbrojené sily sa nezaobídu ani bez vojakov, ktorí chápu, že oni sami sú zodpovední za osobný výkon, a že vlastnú zodpovednosť nemôžu delegovať na svojich druhov v jednotke ani na nadriadeného dôstojníka či poddôstojníka,“ uviedla Čaputová.

Na margo najlepších ocenených prezidentka podotkla, že na Slovensku nie je veľa ľudí, ktorí o sebe môžu povedať, že podľa kvalifikovaných hodnotení boli vo svojom odbore v minulom roku najlepší.

Pripomenula, že všetci sa musia usilovať o to, aby počet príkladných vojakov a poddôstojníkov narastal. „Je to dôležité nielen pre naše ozbrojené sily, ale predovšetkým pre SR,“ dodala Čaputová.

64 debata chyba
Viac na túto tému: #armáda #Zuzana Čaputová