Proces s dvojčatami Dávidom a Dominikom pokračuje, hrozí im doživotie

Výsluchom svedka pokračoval v utorok na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, už viac ako rok trvajúci proces s bratmi, dvojčatami, Dávidom a Dominikom K., údajnými zakladateľmi zločineckého gangu z okolia Považskej Bystrice.

18.02.2020 20:04
debata (2)

Na súde čelia od vlaňajšieho januára obžalobe z úkladnej vraždy člena gangu, ktorého telo sa našlo čiastočne zabetónované v Česku, zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a tiež pre drogovú trestnú činnosť. Tú podľa obžaloby páchali už od roku 2010.

V procese stále prebiehajú výsluchy svedkov ku skutku úkladnej vraždy. Pred ŠTS majú ešte vypovedať znalci, ktorí vypracovávali posudky vo vzťahu k duševnému stavu obžalovaných. O návrhoch na ďalšie dokazovanie súd zatiaľ nerozhodol. Podľa prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry momentálne je hlavné pojednávanie naplánované až do konca apríla.

Hoci polícia zadržala viacerých členov gangu, niektorí už vinu priznali a v súčasnosti si odpykávajú prísne tresty. Bratom Dávidovi a Dominikovi K. hrozí väzenie na 25 rokov až doživotie.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #proces #ŠTS