Opitý šofér záchranky je v rukách polície. Skončí vo väzbe?

V rukách mužov zákona skončil muž (48), ktorý opitý unikal pred políciou vozidlom záchrannej služby.

19.02.2020 06:00 , aktualizované: 09:25
debata

Polícia na jeho zastavenie použila nielen varovné výstrely, ale aj mierené strely. Kaskadér môže skončiť za mrežami.

V pondelok v popoludňajších hodinách spozorovala policajná hliadka v Sučanoch vozidlo záchrannej služby, ich pozornosť upútal nekoordinovaný spôsob jazdy. Policajti sa rozhodili vodiča zastaviť a skontrolovať. Podľa žilinskej krajskej policajnej hovorkyne Jany Balogovej však vodič znamenie na zastavenie nerešpektoval, zvýšil rýchlosť a snažil sa hliadke utiecť.

Počas jazdy šofér Tibor zo Sučian niekoľkokrát ohrozil iných vodičov, ktorí boli nútení vyhnúť sa mu. „Na zastavenie unikajúceho vozidla použili policajti varovné výstrely a streľbu mierenú na zadné pneumatiky. Celkom použili štyri varovné výstrely a deväť mierených striel. Vodič sa na mieste podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,99 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,06 promile,“ podotkla Balogová a dodala, že prípad prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, ktorý Tibora obvinil z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia. „Vyšetrovateľ zároveň spracoval aj návrh na vzatie obvineného do väzby. Okolnosti prípadu sú naďalej predmetom vyšetrovania,“ skonštatovala.

Polícia žiada vodičov, ktorých počas jazdy vodič vozidla rýchlej zdravotníckej pomoci ohrozil, aby sa prihlásili cestou súkromnej správy na oficiálnej facebookovej stránke Polícia SR Žilinský kraj alebo na tel. linke 096140–2601.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia SR