Gynekológa z Myjavy vinia zo zneužívania detí

Gynekológ Martin K. z Myjavy podľa polície zneužíval 12- až 13-ročné dievčatá a maloletých chlapcov. Jedna z pacientiek údajne otehotnela a je matkou deväťmesačného dieťaťa. Prípad vyšetruje trenčianska polícia.

19.02.2020 07:00
debata

„Vzhľadom na momentálny priebeh procesných úkonov a citlivosť prípadu sa nebudeme k veci vyjadrovať,“ stroho informovala trenčianska policajná hovorkyňa Danka Adámiková. Potvrdila však, že polícia už vzniesla obvinenie. Gynekológa muži zákona vinia z trestných činov sexuálneho zneužívania a ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

Gynekológ hovorí o „otrasnom mediálnom lynči“. „Zatiaľ mám rešpekt pred akýmkoľvek vyjadrením, pretože sú v pozadí týchto dezinformácií ľudia, ktorí sa neštítia ničoho a ich cieľom je zničenie mojej osoby profesne a rovnako aj súkromne,“ uviedol pre Pravdu.

Podľa dostupných informácií policajti gynekológa sledovali niekoľko mesiacov, zbierali dôkazy, vypočúvali svedkov aj poškodených, až napokon vyšetrovateľ rozhodol o vznesení obvinenia. Medzi zneužívanými má byť podľa našich informácií maloletá pacientka. Martin K. s ňou mal údajne pomer, keď mala dvanásť. Ako štrnásťročná s ním mala otehotnieť, dnes s bábätkom žije v centre pre deti a rodiny.

V mieste trvalého bydliska v Myjave sa Martin K. podľa susedov už dlhšie neukázal. „My sme ho nevideli týždne, možno mesiace, vraj žije niekde inde,“ povedala suseda.

V ostatnom roku gynekológ pracoval v Nemocnici Alexandra Wintera v Piešťanoch. Podľa asistentky riaditeľa Márie Baďurovej zatiaľ nedisponujú oficiálnymi informáciami o obvinení Martina K. Dodala, že orgány činné v trestnom konaní dosiaľ nekontaktovali vedenie nemocnice.

Gynekológ Martin K. je ženatý a má dvoch synov. Pred Piešťanmi ordinoval v myjavskej nemocnici. „Pracoval u nás niekoľko rokov, nejaký zásadný problém s ním nebol. Raz ho prichytili pri šoférovaní pod vplyvom alkoholu a nenastúpil do služby. Pracovný pomer ukončil vlani v apríli na vlastnú žiadosť,“ povedal riaditeľ nemocnice v Myjave Henrich Gašparík.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #zneužívanie detí