Požiar v Dobšinej má tri detské obete

V pondelok horela murovaná stavba v Dobšinej v okrese Rožňava. Informovala o tom hovorkyňa Operačného strediska Zdravotnej záchrannej služby Alena Krčová, podľa ktorej sa im tretie dieťa nepodarilo oživiť.

02.03.2020 13:55
debata (3)

„Na tiesňovej linke 155 nás kontaktovali hasiči. Žiaľ, dve deti boli mŕtve. Záchranári ešte bojovali o život tretieho dieťaťa a pokúšali sa ho oživiť, zachrániť sa ho však nepodarilo,“ uviedla Krčová s tým, že na mieste ešte ošetrili ženu s reakciou na stres.

Podľa Kataríny Križanovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru sa požiar hasičom podarilo zlikvidovať ešte predpoludním. „Na miesto udalosti smeruje expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Bratislavy,“ dodala.

Ako pokračovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Košiciach Jana Mésarová, usmrtené deti boli vo veku jedného, dvoch a štyroch rokov. „Matka detí je v rukách zdravotníkov. Na mieste dokumentuje udalosť vyšetrovateľ PZ, ktorý vykonáva prvotné a neodkladné úkony. Bližšie informácie poskytneme neskôr,“ povedala Mésarová.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #obete #požiar #Dobšiná