V Banskej Bystrici nahlásili hromadné prepúšťanie

Hromadné prepúšťanie 16 zamestnancov z oblasti služieb s označením zamerania „ostatné čistiace činnosti“ eviduje od konca februára v Banskobystrickom kraji Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR).

03.03.2020 10:12
debata

„Hromadné prepúšťanie je nahlásené na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny Banská Bystrica,“ uviedla pre agentúru SITA Mária Hrehová z kancelárie generálneho riaditeľa ÚPSVaR s tým, že ukončenie pracovného pomeru týchto zamestnancov je plánované na 1. apríla. Názov spoločnosti, ktorá nahlásila hromadné prepúšťanie, Hrehová nekonkretizovala, odvolávajúc sa na zákon o službách zamestnanosti. Podľa neho môžu názvy spoločností zverejňovať len ak majú ich súhlas, pričom v tomto prípade ho nemajú.

Hromadné prepúšťanie je firma povinná oznámiť ústrediu práce. Za hromadné prepúšťanie sa považuje rozviazanie pracovného pomeru s aspoň 10 zamestnancami, ak firma zamestnáva od 21 do 99 zamestnancov. V prípade, že má spoločnosť od 100 do 299 zamestnancov, za hromadné prepúšťanie sa počíta rozviazane pomeru s aspoň 10 percentami zamestnancov. Ak firma zamestnáva viac ako 300 ľudí, musí ústrediu práce hlásiť prepustenie minimálne 30 zamestnancov.

debata chyba
Viac na túto tému: #prepúšťanie #Banská Bystrica