Sezóna sa začala, ako vyzerá rybačka v časoch koronavírusu?

Na brehy vodnej nádrže Bukovec pri Košiciach sa nasťahovali rybári. Oficiálne sa rybárska sezóna na Slovensku začala 16. apríla o šiestej ráno.

20.04.2020 08:25
debata (2)

VIDEO: Rybárska sezóna sa začala, ani koronavírus tomu nezabránil.

Video

Najvytrvalejší prišli k Bukovcu ešte za tmy, vo štvrtok o tretej nadránom, len aby si našli čo najlepšie miesto na lov. Podľa vyhlášky ministerstva životného prostredia pri love rýb musia pre šírenie koronavírusu dodržiavať najmenej päťmetrovú vzdialenosť. Ak sa rybári dohodnú, môže to byť aj menej, bežne zväčša tri metre.

„Pstruhy sme nemohli loviť pol roka. V minulosti sa sezóna začínala výstrelom zo štartovacej pištole, škoda, že sa s tým prestalo,“ hovorí Pavol Kováč, ktorý okrem Bukovca chodí na rybačky k rieke Hornád.

„Rybárčenie je koníček. Vyjdem si do prírody, kde je pokoj a ticho. Netrápi ma ani, ak nič neulovím. Chodievam so švagrom, s bratrancom a kamarátom, aspoň sa porozprávame,“ pridal sa Roman Farbula. Vysvetlil, že naraz môže rybár uloviť štyri pstruhy a zobrať si ich domov. Medzi rybármi boli aj školáci.

„Chodím s otcom pravidelne,“ hovorí osemročný Marek s tým, že malý rybár môže uloviť dva kusy. „Už som jednu ulovil,“ hrdo dodal. Rybári môžu loviť pstruhy, ktoré majú minimálne 25 centimetrov.

„Chytil som pstruha po asi troch minútach, ale mnohí, ako aj ja, máme také pravidlo, že prvého pustíme na slobodu. A už asi o desať minút som ulovil 32–centimetrového pstruha,“ tešil sa Peter Varga v prvý deň novej rybárskej sezóny

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #rybačka #Bukovec