Hasiči majú po intenzívnych dažďoch plné ruky práce

Prívalový dážď, ktorý zasiahol v posledných hodinách územie Slovenska, si vyžiadal doposiaľ takmer 60 výjazdov hasičov. Agentúru SITA o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

26.06.2020 19:13 , aktualizované: 23:06
voda povodeň cesta záplava záhorie Foto: ,
Na Záhorí voda ráno 26.6.2020 zaplavila viaceré cesty.
debata

Najvážnejšia situácia je momentálne v Žilinskom kraji, kde hasiči zasahovali celkom 24-krát. "V Trnavskom a Prešovskom kraji boli príslušníci HaZZ privolaní k 10 udalostiam a v Košickom kraji zasahovali v súvislosti s intenzívnym dažďom deväťkrát.

Pomoc hasičov bola potrebná najmä pri odčerpávaní vody zo zatopených cestných komunikácií, pivníc a priestorov rodinných domov a pri odstraňovaní popadaných stromov z ciest, striech a elektrických vedení," uviedla Križanová s tým, že na mnohých miestach hasiči naďalej zasahujú.

SHMÚ vydal výstrahy

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal povodňové výstrahy prvého a druhého stupňa v súvislosti s očakávanými zrážkami vo viacerých regiónoch Slovenska. SHMÚ o tom informuje na svojom webe. Výstrahy prvého a druhého stupňa vydal SHMÚ pre okresy horného Považia a Liptova.

Výstrahy prvého stupňa platia i na celej Orave, v Čadci, v Poprade, Kežmarku a Starej Ľubovni. Meteorológovia varujú pred povodňami, ktoré hrozia do nedeľného rána, aj v Spišskej Novej Vsi, Gelnici, Košiciach a Levoči. Rovnaká výstraha platí pre hornú aj dolnú časť povodia Bodrogu. Pred zrážkami varujú aj pri rieke Torysa v Sabinove a Prešove.

VIDEO: Potopa v Šaštíne.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #hasiči #povodne #zrážky