Považskobystrickému viceprimátorovi Máťošovi zhorelo v noci auto

Považskobystrickému viceprimátorovi Petrovi Máťošovi zhorel v pondelok v noci osobný automobil Volkswagen Touareg. Automobil mal zaparkovaný pred bytovkou, podľa jeho slov ho podpálili úmyselne.

11.08.2020 11:45
debata (11)

Zobudil som sa v noci o 23.30 a z okna som videl ako horí moje auto. Nie je to prvý prípad poškodenia automobilu. Kolegyni poslankyni za rovnakú mestskú časť ako som ja prepichli nedávno na aute pneumatiky, doplnil Máťoš s tým, že za podpálením automobilu môže byť politický motív.

„Je mi smutno z toho, že sa vraciame do deväťdesiatych rokov, kedy boli takéto praktiky na dennom poriadku. Je mi ľúto, že týmto činom boli ohrození susedia a dlhu dobu bude mať z toho traumu moja rodina,“ uviedol Máťoš na sociálnej sieti.

Dňa 10. augusta o 23.30 bol ohlásený požiar osobného motorového vozidla na sídlisku SNP v Považskej Bystrici. Na mieste zasahovali piati príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Považskej Bystrice s dvomi zásahovými vozidlami, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík s tým, že príčinu vzniku požiaru vyšetrujú znalci.

Ako dodal, požiar zasiahol motorovú časť vozidla. Hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch za účelom likvidácie požiaru nasadili jeden hasebný prúd. Následne automobil skontrolovali termovíznou kamerou a miesto udalosti odovzdali polícii.

Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička, policajný vyšetrovateľ z Považskej Bystrice začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #podpaľačstvo #Považská Bystrica