Obec Pichne sa opäť ocitla pod vodou

Obec Pichne v okrese Snina sa po dvoch mesiacoch opäť ocitla pod vodou. Ako sa vyjadril starosta obce Július Baník, v dôsledku prívalového dažďa sa v utorok (18. 8.) večer vybrežil miestny potok a voda na hlavnej ceste dosahovala výšku pol metra.

19.08.2020 16:53
debata (5)

„Pivnice sú vytopené, na komunikáciách nám zase urobilo diery. Z lúk išlo veľmi veľa vody, ale nemala takú veľkú intenzitu, ako naposledy,“ povedal s tým, že pod vodou sa ocitli pozemky približne 50 domácností.

Ako doplnil, vybrežená voda strhla aj viac ako 40 metrov zámkovej dlažby na miestnom chodníku, ktorú sa im po záplavách spred dvoch mesiacov podarilo uložiť.

Cestné komunikácie poškodené aj pri predchádzajúcich záplavách plánuje podľa jeho slov Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja opravovať v polovici septembra. „Najprv budú robiť priekopy, až potom budú dávať nový asfalt,“ ozrejmil.

Podľa slov prednostu sninského okresného úradu Evalda Štofíka bola situácia v súvislosti s utorkovou prietržou mračien v okrese najkritickejšia len v Pichniach, kde vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity. „Hrozilo to (vyhlásenie tretieho stupňa povodňovej aktivity, pozn. TASR) na viacerých miestach, ale nič viac sa nevybrežilo. Ešte stále trochu mrholí, uvidíme, čo sa bude diať,“ zhodnotil.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #povodne #Pichne