Vianočné trhy tento rok v hlavnom meste nebudú

Vianočné trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí v centre Bratislavy tento rok nebudú. Rozhodol o tom bratislavský magistrát ako ich organizátor vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu s pandémiou koronavírusu a najnovšie protiepidemické opatrenia.

30.09.2020 16:57
vianočné trhy bratislava Foto:
Vianočné trhy na Hlavnom námestí v Bratislave.
debata (22)

„Ak by aj druhá vlna pandémie začala ustupovať a protiepidemické opatrenia sa postupne zjemňovali, je jasné, že do konca novembra, keď vianočné trhy tradične otvárame, sa situácia nezmení natoľko, aby bolo opäť možné organizovať podujatia, na ktorých sa v relatívne blízkom kontakte stretávajú tisíce obyvateľov a návštevníkov,“ zdôvodnilo svoje rozhodnutie hlavné mesto. Magistrát však avizuje, že aj napriek tomu plánuje priniesť do ulíc Bratislavy vianočnú atmosféru bezpečným spôsobom a pri opatreniach, ktoré vtedy budú platiť.

O zrušení Vianočného trhu informoval na sociálnu sieti aj primátor Bratislavy Matúš Vallo. „Ak by aj druhá vlna pandémie začala ustupovať a protiepidemio­logické opatrenia sa postupne zjemňovať, je jasné, že do konca novembra, keď vianočné trhy tradične otvárame, sa situácia nezmení natoľko, aby bolo opäť možné organizovať podujatia, na ktorých sa v relatívne blízkom kontakte stretávajú tisíce obyvateľov a návštevníkov,“ uviedol.

Vianočné trhy v centre Bratislavy sa konajú aj na Hviezdoslavovom námestí. Organizuje ich mestská časť Staré Mesto. Miestny úrad pre TASR v stredu uviedol, že si chce ešte počkať na konkrétne znenie opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR, respektíve Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave. „Podľa toho sa definitívne rozhodneme,“ uviedol hovorca Starého Mesta Matej Števove.

Vianočné trhy v centre Bratislavy každoročne prilákajú tisíce domácich i zahraničných návštevníkov. Zvyčajne trvajú mesiac, zhruba od konca novembra do Vianoc.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Vianoce #vianočné trhy #koronavírus