Inde sa testovali, oni si povedali svoje áno

Kým na celom Slovensku bolo testovanie v plnom prúde a pred testovacími miestami desiatky ľudí, Martina Kopuncová z Trenčína a jej snúbenec Martin Poruben z Liptovského Mikuláša si na trenčianskej radnici povedali svoje áno. Priamo z radnice sa potom chystali ísť dať otestovať.

31.10.2020 15:41
Svadba Foto:
Martina Kopuncová a Martin Poruben (v strede, starší pár), sa vzali v deň testovania na trenčianskej radnici len za účasti dvoch svedkov
debata (1)

Na trenčianskej radnici sa sobášilo aj napriek celoplošnému testovaniu a v sobotu sa sem prišlo vziať až päť párov. Ako prví spojili navždy svoje životy Kopuncová a Poruben.

„Chodíme spolu už dlhšie. Pred pár dňami sme išli cez mesto a napadlo nám, že sa spýtame na radnici, či by nás nezosobášili. Prvý termín, ktorý bol voľný, bol práve 31. októbra, tak sme to vzali,“ povedala s úsmevom nevesta.

Dodala, že jej nevadí, že sa ich svadba prelína s testovaním. „Ešte sme na testoch neboli, ale pôjdeme potom ako sa vezmeme,“ dodala. po obrade sa snúbenci chystali presunúť domov na rodinnú večeru a na oslavu sa chystá len najbližšia rodina.

„Ale plánujeme aj väčšiu oslavu. Tá bude až potom, ako toto všetko ohľadne ochorenia pominie a všetko otvoria. Na svadobnú cestu pôjdeme možno v lete, teraz určite nie,“ dodal ženích Martin Poruben.

Na radnici sa vďaka bezpečnostným opatreniam stretla iba nevesta so ženíchom, ich dvaja svedkovia a oddávajúci. Tým bol mestský poslanec Martin Trepáč. „Dnes máme naplánovaných päť svadieb,“ potvrdil s tým, že ľudia majú záujem o sobáše aj napriek tomu, že na samotný obrad môže ísť iba pár mladomanželov a dvaja svedkovia.

Podľa Trepáča si na jeseň presunuli sobáše aj ľudia, ktorí sa mali sobášiť v prvej vlne koronavírusu a druhýkrát už svadbu rušiť nechceli.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #celoplošné testovanie