Na plánovaní dvojnásobnej vraždy sa malo podieľať aj dieťa

V prípade dvojnásobnej vraždy v obci Lednické Rovne v okrese Púchov padlo obvinenie z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) z neho obvinil Lukáša K.

21.11.2020 12:23 , aktualizované: 12:44
Lednické Rovne, požiar, vražda Foto: , ,
Po uhasení požiaru v rodinnom dome v Lednických Rovniach, časť Medné, našli dvoch mŕtvych. Ukázalo sa, že boli zavraždení. 19. 11. 2020.
debata (13)

„Vyšetrovaním sme zistili, že obvinený mal vraždu spolu s jednou z maloletých vopred naplánovať. Motívom mala byť pomsta za zlé správanie sa k deťom. Plán bol taký, že k usmrteniu dôjde v spánku, čo sa aj stalo. Na zakrytie činu mali podpáliť dom. Deti mali byť vyvedené mimo objekt, aby zhoreli len telá a zničili sa dôkazy o vražde. S požiarom mu jedna z maloletých mala pomáhať, na jeho podpálenie mala po dome rozliať látku, ktorá mala podporiť horenie,“ ozrejmila polícia na sociálnej sieti.

Vyšetrovateľ zároveň navrhol prokurátorovi stíhať obvineného väzobne, o čom sa bude rozhodovať v najbližších dňoch.

Po uhasení požiaru domu v obci Lednické Rovne, ktorý sa stal vo štvrtok 19. novembra, našli mŕtvu ženu a muža s viacerými bodnými a reznými ranami. Ďalšie tri osoby, z toho dve maloleté, utrpeli zranenia rôzneho rozsahu.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Lednické Rovne