Upozornenie na rúško vyprovokovalo muža k bitke

Kým cestujúci čakal v Nitre na autobus, dovolil si upozorniť dvoch mladších mužov, aby si nasadili rúška. Jeden z nich naňho zaútočil. Kopancom mieril rovno na hlavu. Polícia už vie, kto to bol.

04.12.2020 18:20 , aktualizované: 05.12.2020 22:05
debata (91)

„Muž (49) upozornil dvojicu mužov na nitrianskej autobusovej stanici na rúško. Po krátkej slovnej výmene ho jeden z mladíkov začal biť a kopať,“ opísala polícia s tým, že po identite oboch mužov pátra. Netrvalo to dlho.

„Už pár minút po zverejnení výzvy od našich kolegov z Nitry nám prišlo viacero tipov,“ informovala polícia na sociálnej sieti.

V čase bitky už mali rúška nasadené. Na videozázname je vidieť, že v priestore stanice sa v tom čase nachádzala opodiaľ ešte jedna osoba, ďalšia vošla dovnútra bezprostredne po bitke.

Videozáznam z bitky zverejnila Krajská polícia v Nitre na sociálnej sieti. „K incidentu došlo 26. novembra v dopoludňajších hodinách. Polícia doposiaľ nemá k dispozícii lekársku správu, preto zatiaľ vec šetrí ako priestupky proti majetku a proti občianskemu spolunažívaniu,“ prezradila nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Upozornenie: Zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy.

Video

Konflikt pre nenasadené rúško sa odohral v septembri aj v komárňanskej predajni potravín. Zákazníka bez prekrytých dýchacích ciest na to upozornila predavačka. Päsťou nestihol udrieť len ju, ale aj ďalšiu ženu stojacu v rade pri pokladni. Útoky nahnevaného muža zastavil vtedy 19-ročný Kevin, ktorý v tej chvíli kupoval v obchode olej.

91 debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #koronavírus