Pri testovaní v Prievidzi pomáha aj Patrícia. Jej starká podľahla koronavírusu

V odbernom mieste v Prievidzi pracuje aj zdravotná sestra Patrícia Bojková. Hoci sa len ráno dozvedela, že jej zomrela 84-ročná babička, ktorá sa infikovala koronavírusom.

23.01.2021 19:17
Zdravotná sestra / Testovanie / Covid /... Foto:
Zdravotná sestra Patrícia Bojková počas celoplošného testovania v jednom z odberových miest v Prievidzi, 23. januára 2021
debata (19)

Zdravotná sestra hovorí, že jej stará mama nemala žiadne závažné zdravotné problémy. No Covid-19 mal u nej rýchly priebeh.

„Na začiatku týždňa mala len zvýšené teploty, v piatok sa jej už zle dýchalo, volali jej záchranku a o niekoľko hodín na to zomrela,“ povedala Bojková.

O odchode starkej sa Bojková dozvedela v sobotu ráno. „Chuť pomáhať však bola silnejšia ako smútok. Ráno, keď som vstala z postele som si povedala, že jednoducho musím ísť. Aj pre moju babku,“ hovorí zdravotná sestrička.

Všetkých nabáda k opatrnosti, veď aj ona svoju starkú nevidela niekoľko týždňov. Veľmi si želá, aby sa pandémia už skončila a dúfa, že ľudia sa spamätajú. Aj keď utrpela veľkú osobnú stratu, neprestane chodiť do práce a pomáhať tam, kde ju potrebujú.

„Zdravotníčkou som sa rozhodla byť preto, lebo chcem pomáhať ľuďom a toto je tiež situácia, kedy si musíme pomáhať asi viac ako inokedy. Do práce ísť musím a aj chcem, pretože sa tiež starám o starších ľudí, ktorí ma potrebujú,“ dodala zdravotná sestra.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #testovanie #Prievidza #koronavírus